top of page

The Green  |   House Extension & Renovation

Ellesmere Port, Cheshire, 2022

We have designed a timber frame extension to passivhaus standards. On one side the kitchen has been extended and on the other side we have created annex for the client's father. Solar shading prevents overheating from the south-facing glazing in the summer, but allows sunlight to warm the house in the winter when the sun path is lower. Energy from the solar panels will be stored in batteries to be used at night time.

23-05-19 The Green - Evergreen Architects-24e FE.jpg
23-05-19 The Green - Evergreen Architects-01.ejpg.jpg
23-05-19 The Green - Evergreen Architects-37e.jpg
23-05-19 The Green - Evergreen Architects-41e.jpg
23-05-19 The Green - Evergreen Architects-27e.jpg
9 The Green - Evergreen Architects - Ellesmere Port.jpg
The Green sketch Evergreen Architects Ellesmere Port
bottom of page