top of page

Ty Celyn   |   House Extension & Renovation

Llangoed, Anglesey, 2021

This extension is the home of a fantastic builder who is responsible for constructing many of the projects we design. The house is tucked away at the end of a gravel track and surrounded by mature trees. It is a peaceful and tranquil place, perfect for resting weary feet at the end of a long days hard graft. 

A new single storey oak frame extension forms the dining room and porch. Glazing lines two sides with views over the garden and the landscape beyond. A new two storey extension built with welsh stone seamlessly matches the existing stone house. This additional space is for the kitchen on the ground floor and a bedroom with ensuite on the floor above. The timber and slate canopy at the rear gives external shelter and is positioned so our client can catch the last rays of sunshine in the evening.

Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-extension
Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-extension
Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-front door
Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-kitchen
Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-boots
Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-dining room
Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-garden window
Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-front elevation
Ty Ceyln Evergreen Architects Wales-arch door
Ty Celyn Evergreen Architects Anglesey aerial-sm
Ty Celyn sketch timber frame extension Evergreen Architects
bottom of page